Kérdések

Mit tehet Ön!?

"Mindannyian felelõsek vagyunk és mindannyian cselekedhetünk is a megoldás érdekében. Életmódunk megváltoztatásával csökkenthetjük a globális felmelegedést elõidézõ hatásokat" 

Dave Reay

Bizonyára számos esetben, így alapítványunk megismerésekor is, felmerülhet Önben a kérdés mit tehetek Én a környezetvédelemért. Bármilyen meglepően is hangzik: Ön igazán sokat tehet, alapítványunk csak a lehetőségeket és módokat ismerteti, illetve ösztönözni kívánja, de végső döntés az Ön kezében van.

Amit, tehet a környezet tudatos jövő érdekében:

-         Mozgás és egészségtudatos életmód! Autó helyett használjon tömegközlekedést, biztos sokszor hallotta már, de tegye is meg. Így 60%-al csökkenti a közlekedésből származó üvegházhatású gázok kibocsátását. Járjon kerékpárral vagy közlekedjen gyalogosan, ezzel nemcsak környezetét, hanem egészségét is nagymértékben óvja, fejleszti

-         Évente saját súlyunk tízszeresének megfelelõ tömegû szemetet dobunk el! Házi hulladékát gyűjtse szelektíven, a bio-hulladékot komposztálja, és próbáljon olyan csomagolású élelmiszert venni melynek anyaga újrahasznosítható

-         Gondoljon a megújuló energiaforrásokra és a fenntartható fejlődésre: nap és szélenergia felhasználásával nemcsak környezetét óvja, hanem pénztárcáját is, hiszen az az energia amit ezekkel a megoldásokkal megtakarít jelentősebb megtakarítást jelent majd.

-         Törődjön az otthoni eszközeivel berendezéseivel. Otthon a fûtés és a hûtés után az elektromos eszközök és a világítótestek a legnagyobb energiafogyasztók. Nincs szükség mindig a legújabb modell megvásárlására, de ha már mindenképp muszáj, akkor válasszunk alacsony energiafelhasználású „zöld” modellt.

-         Munkahelyén is tegyen mindent annak érdekében, hogy ne terheljük környezetünket. Nyomtasson a papír mindkét oldalára, használjon újrahasznosított papírt, energiatakarékos eszközöket. Ezzel is már sokban hozzájárult a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

 

Persze még sorolhatnánk, nagyon sok olyan megoldás létezik, melyekkel védheti a Föld Jövőjét. Ha bővebb tájékoztatást szeretne az adott témával kapcsolatban, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Pályázó neve: Föld Jövője Alapítvány
Projekt címe: Modern sporttal a hagyományokért
Szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00451
Támogatás összege: 4 959 868 Ft
Támogatás mértéke: 90 %
Projekt tartalma: A projekt keretein belül kultúrát, hagyományokat, környezetvédelmet és sportot érintő komplex programsorozat került megszervezésre.
Megvalósult a helyi közösségek testi, lelki és szellemi egészégének megőrzése, fejlesztése illetve új szintre való emelése, a népzene, a néptánc, a népi motívumok és a modern sportok együttes alkalmazásának segítségével. A hagyományok és a környezettudatosság kapcsolatának bemutatása az ifjúság részére. A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.10.15.

2020

© 2010 WEBGO design